Předkožka u chlapců

Dobrý den, mojemu tříletému synovi doposud nejde přetáhnout předkožka. Pediatrička doporučila před případným chirurgickým zákrokem konzervativní léčbu kortikoidní mastí - Triamcinolon - má se mazat čtyři týdny, první dva týdny až čtyřikrát denně, potom dvakrát. V lékárně se této intenzitě velmi divili a mne to znejistilo. Nerada bych synovi nějak uškodila. Prosím o Váš názor na tuto léčbu. Zmíněná pediatrička čerpala z nějakého odborného lékařského časopisu. Děkuji, Markéta M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Markéto! Frekvence 4x denně mi také přijde neobvyklá. Přikláněla bych se k aplikaci 2-3x denně. Zkuste konzultovat dětského urologa, třeba jen telefonicky. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: