Překyselení organismu, žaludku

Dobrý den paní doktorko, není mi zcela jasné, zda-li překyselení organismu je to samé jako překyselení žaludku, anebo se jedná o 2 rozdílné věci?? Bylo mi zjištění překyselení organismu dle lakmusových papírků, ale zároveň též menší množství kyselin v žaludku, které se při trávení tvoří. Problémy s trávením mám. Nadýmá mne třeba i po zeleninové polévce. a mám také různé intolerance (na curk - bílý, ovocný, v medu, luštěiny a hlavně na mléčný cukr) Vadí mi i sýry, tvaroh atd. Předem velmi děkuji za odpověd, i za vaši poradnou, kterou vedete S pozdravem Nora

Odpověď odborníka:

Dobrý den, překyselení žaludku i celého organismu spolu souvisí. Jedná se o změnu pH organismu v souvislosti se "zanášením" organismu nevhodnými potravinami a chemikáliemi. Ve snaze řešit tuto situaci se zaměřte na zdravou výživu - vyhněte se chemicky zpracovávaným potravinám, stravě z fast-foodů, stravujte se pokud možno v bio kvalitě nebo alespoň vařte ze zdravých potravin, nakupujte na farmářských trzích apod. Vyhněte se polotovarům, konzervantům, cukru. Jezte luštěniny, pohanku, jáhly - tyto potraviny mají zásadotvorné schopnosti a kyselost redukují.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Překyselení žaludku | Od: Miroslav | 17.4.2016 15:38
Dobrý den, prosím mám tenhle problém od
listopadu roku 2015 mě trápí překyselení žaludku
lítá my to nahoru a dolů, byl jsem s tím u
doktora a ten my nejdřív na to napsal helicid,
pak antibijotika protože my bylo stále huř a pak
omeprazol byl jsem na sonu břicha a negativní
byl jsem na gastoskopi a tam my taky nic
nenašly do února jsem měl skoro klid, a
najednou zase mě to chytlo nevíte čím to muže
být? při tom nejím nic špatného jen samé vařené
jídlo bez tuku, nebo rizeto, nebo mrkev z
bramborem opravdu si nevím rady, u doktora
my výsledky dopadají vždy dobře bacila v sobě
nemám ani ne nenervuju mužete my prosím
poradit? předem děkuji za vaší odpověd a za váš
čas..
reagovat
re:Překyselení žaludku | Od: uLékaře.cz | 18.4.2016 10:15
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: