Přeočkování proti tetanu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na přeočkování proti tetanu - byla jsem očkovaná ve 14 letech a nyní ve 28 letech jsem byla na první dávce. Druhá dávka má být po 6 týdnech a třetí po půl roce. Ale protože se pokoušíme o dítě, myslím, že třetí dávku nestihnu před otěhotněním. Pokud budu opravdu těhotná, jak se řeší třetí dávka. Praktický lékař mi zatím na toto nedal odpověď.... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkovat proti tetanu lze i v těhotenství a pokud je to potřeba, lze dávku odsunout na později. Více např. na www.vakciny.net .

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: