Přerušení užívání antikoncepce

Dobrý den, antikoncepci Softinelle jsem začala užívat kvůli silným menstruačním bolestem a pak to také bylo příznivé v sexuálním životě s mým přítelem. Na bolesti zabírala výborně, bohužel přítel mě teď nechal napospas, a tak chci zkusit vysadit, jestli se mi po vysazení bolesti nevrátí (kvůli očistě jater apod.). Kdybych ji teď přestala brát a další měsíc měla silné bolesti, jak se mám případně k užívání vrátit? A jaké mohou nastat "potíže z vysazení"? Děkuji mnohokrát, J.

Odpověď odborníka:

Pokud by jste se vracela k antikoncepci tak začnete opět první dem menses, potíže z vysazení by neměly být žádné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Články: Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Osteoporóza může způsobovat...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: