Předávkování euthyroxem

Dobrý den. od lékaře jsem měla naordinovanou dávku euthyrox 75 mg při pobytu v zahraničí jsem však z ničeho nic přibrala 9 kg což u mé normální váhy 49 kg bylo hodně. tak jsem si myslela, že se mi štítná žláza opět zhoršila a vzhledem k tomu, že jsem nemohla přijet do ČR jsem si sama zvedla dávku na 100 mg a do týdne 9 kilo zhodila.Tím pádem jsem si myslela, že to tak mám v pořádku. Teď testy prokázaly, že jsem předávkovaná. Hned jsem si dávku snížila na 75 mg které jsem měla dříve předepsané. Zajímalo by mě tedy jak dlouho bude ten nadměrný přísun v mém těle. Tu zvýšenou dávku jsem brala asi 4 měsíce. Kdybych teď otěhotněla může to mít špatný vliv na plod?? to přávkování? Tu dávku jsem snížila asi 5 dní po možném otěhotnění, kdy nám praskl preservativ. Děkuji za odpověď Diskuze

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hladina hormonů klesá hned po snížení dávky. Na těhotenství, zvláště pokud se to týká 5ti dnů od možné koncepce to určitě žádný vliv mít nebude. S pozdravem

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: