Přetrvávající vysoké aslo

Dobrý den, před Vánoci mi bylo zjištěno vysoké ASLO 1451, měla jsem opakované angíny a v polovině ledna 2009 jsem byla na operaci na odebrání krčních madlí. Od té doby bylo ASLO každý měsíc kontorlováno a stále s hodnotami 1333, 1337.... a nyní začátkem června 1363. Nedávno jsem měla opět stroptokoka v krku, který byl přeléčen penicilinem. Můžete mi prosím poradit, proč je ASLO stále tak vysoké??? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Iveto, ASLO jsou protilátky proti streptokokům, které můžou zaútočit na vlastní tkáň. I po zlikvidování streptokokové infekce mohou i několik měsíců přetrvávat. Půl roku už je dlouhá doba, může znamenat komplikace streptokokové infekce (poškození ledvin nebo srdce). Pokud bylo poslední přeléčení úspěšné, už by měly titry klesat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Léčba růstovým hormonem a skolióza
Články: Léčba růstovým hormonem a skolióza
Vadné držení páteře je u...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: