Prevenar?

Dobrý den,syn má 15 měs.,po narození měl zlatého stafylokoka v oku,již vyléčeno,streptokoka v krku, již vyléčeno.Od té doby měl asi 5x běžné nachlazení,rýmu,kašel,1xangínu.Před 14ti dny byl hospitalizován v nemoc.s podezřením na laryngitidu a chlamidie.Všechny testy byly negativní.Naše dětská lékařska již od narození syna "vnucuje" očkování Prevenarem.Poté,co jsme byli v nemocnici s podezřením na laryn.a chlamidie mi toto očkování doporučuje,resp. vnucuje,že je to nezbytné,že jej nutně potřebuje. Chci znát Váš názor na toto očkování, hlavně pro mého syna,po náznaku onemocnění které prodělal. Děkuji za odpověď.Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Moniko! Nezbytné není žádné očkování. Očkování zvyšuje odolnost proti mikroorganismům, v případě Prevenaru jde o pneumokoky způsobující zápaly mozkových blan a plic, které u malých dětí mohou být i smrtelné. Mám za to, že Vaše lékařka očkování doporučuje s přesvědčením, že Váš syn má podlomenou imunitu. Syna otužujte a dobře krmte. Pestrá strava s dostatkem ovoce a zeleniny, sladkosti omezeně, dostatek kvalitních bílkovin a taky tuků. Každý den choďte ven a to i ve špatném počasí. Velmi účinné je sprchování studenou vodou, tedy klasické otužovvání. Syn nepochybně nebude chtít sám, ale když se budete jako dospělí otužovat s ním a výskat pod studenou vodou, měl by to "skousnout".

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: