Příkrmy v

Dobrý den, prosím o radu v příkrmech. Dcera dne 29.1. ukončila 4m a sestřička u pediatričky nám doporučila začít s příkrmy. Ráda bych se zeptala, zda je to vhodné. Porodní váha 3,460kg, 50cm, ve 4m 6,460kg , 64cm. Kojím a přikrmuji umělým mlékem - půl na půl. Děkuji. PS. pokud by nebyly příkrmy z Vaší strany vhodné ,prosím napište mi, kdyby bylo vhodné s příkrmy - zelenina začít. Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo. U dětí, které se krmí umělým mlékem, se doporučuje začít s nemléčnými příkrmy již od ukončeného 4. měsíce věku. U plně kojených dětí se začíná až od ukončeného 6. měsíce věku, ale pokud nepřibývají na hmotnosti, pak je lépe také přikrmovat dříve. Záleží, jak dítě prospívá, zda mu mléko stačí. Pokud je o po nakrmení mlékem neklidné a hladové, dávky mu nestačí, pak je lepší příkrmy podávat. Vaše pediatrička Vás zná ale nejlépe, dejte na její radu. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: