Příštítné tělísko v těhotenství

Dobrý den,je mi 20 let a jsem ve tretim mesici tehotenstvi.Po roce se mi opet udelalo pristitne telisko a mela bych jit na dalsi operaci. Tak jsem se chtela zeptat jaka jsou rizika kdyz pujdu na operaci a i kdyz nepujdu.? Děkuju za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každá operace má samozřejmě svá rizika, ale není raritní indikovat je i v těhotenství - většinou na pomezí 2. a 3. trimestru. Zvýšené hladiny vápníku, které teď máte v krvi, utlumují funkci příštítných tělísek plodu a po porodu může mít vážné komplikace z jejich nečinnosti. Indikace Vaší operace ale musí vycházet od lékaře, který zná tíhu Vaší nemoci i další okolnosti. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: