Příznaky encefalitidy po měsíci od přisátí klíštěte

Dobrý den, asi před měsícem jsem po výletě na Slapy zjistila, že mám klíště. Zakouslé bylo něco málo přes 2 hodiny. Neměla jsem žádné zdravotní potíže až do včerejšího rána, kdy mě začala bolet hlava a levá ruka, bylo mi na zvracení, měla jsem teplotu a celkově jsem se cítila slabá. Ty samé potíže mám i dnes, ikdyž bolest hlavy není tolik intenzivní. Je možné, aby se nákaza z klíštěte projevila po takové době bez předchozích příznaků?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, jděte urychleně k lékaři (obvodnímu) na vyšetření, nákaza má tzv. inkubační dobu, to je doba, kterou trvá než se projeví a může být delší nebo kratší /závisí na celkovém stavu organismu a imunity/. Jděte raději k lékaři, neříkám, že jde hned o encefalitidu, ale na dálku to nemohu posoudit a měla byste být vyšetřena!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+15 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
martin | Od: martin | 28.6.2015 20:22
Dobry den prosim vas nevim jestli to je kousnuti
klistetem ale na stehnu mam takovou cervenou
tecku ktera se od rana zvetsila je to cely rudy a
kolem cerveny uprosted byla tecka zacina me bolet
noha a dost mam s tim jit klekari.


reagovat
re:martin | Od: uLékaře.cz | 29.6.2015 10:24
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: