Příznaky hiv infekce, inkubační doba atd

Dobrý den, udělal jsem hloupost a měl jsem nebezpečný sex bez kondomu. Došlo k tomu 28.1.2013 Vím, že můj dotaz je nejspíše hloupý, ale hnedka druhý den neuvěřitelná bolest v krku, ta trvala 4 dny, potom rýma a 5 den hrozně silný suchý kašel. Bez teploty max 37,2. Předpokládám že je toto jen shoda okolností, prodělám nejspíše nachlazení způsobený něčím jiným. ALe otázka zní: budu ted mi oslabenou imunitu díky tomu nachlazení, a media uvadějí že příznaky HIV se objevují jen u 70% osob, je u mě 100% šance že diky oslabené imunitě bych taky na sobě za par týdnu pozoroval příznaky HIV infekce?? Zajisté planuji jít na test, ale potřebuji trochu vědět na čem jsem a mohu být Děkuji

Odpověď odborníka:

Na vašem místě bych neměl obavy tak jak to popisujete, bude se jednat o akutní virózu, kterou spraví postel a čaj s citronem. Po nakažení - za 3-8 týdnů - přibližně u 50 % infikovaných dochází k příznakům primoinfekce - akutní HIV infekce. Ta obvykle probíhá pod obrazem chřipkovitého onemocnění, tedy nikoliv druhý den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rada | Od: Lucie | 29.1.2014 16:01
prosim Vás,měla jsem nechraněný sex pred 4měsici a byla jsem na testech. byli negativni,myslite ze je to 100%?
reagovat
re:rada | Od: Lucie | 19.9.2016 08:44
Dobry den,muzu ja nekoho nakazit?
Kdyz nemam zadny priznaky,ale pred
mes.jsem mela nechraneny sex.a
rovnez v tom mes.jsem se vratila k
pritelovi..on zacal mit po 3tydnech
vysoky teploty kt.trvali asi 3dni bolest
kloubu. Je to na chripku nebo na
nakazu?
reagovat
re:re:rada | Od: uLékaře.cz | 19.9.2016 10:09
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: