Problém po abscesu v nadvarleti

Vážená paní doktorko děkuji za předešlé odpovědi a dovolte mi ještě další otázku. V nadvarleti mi zustalo něco měří to podle lékaře na sonu viditelné 8mm je to tuhé někdy v tom cítím tlak je to nepříjemné. Na začátku lékař říkakl ,že se to vstřebá a když ne tak říznem a vyčistíme to. Dnes mi řekl že je tam něco ale zánět dle krevních náběru to není tudíž si toho nemám všímat!? Když jsem se ptal je li to možné jehlou punkcí vysát vyčistit odpověděl proti předešlé odpovědi že NE. Že jedině musí vyndat celé varle a to už tam nejde vrátit tak že jestli chci tak pak budu mít jen jedno! Více ho zajímá mé zvýšené PSA a díky vaší předešlé odpovědi vím více mám prý 3.2 na 14 nevím čeho ale to budete vědět vy. V nadvarleti mám prý nejspíš jen zatvrdlou tkáň?? má otázka dá se nějakou cestou šetrnou metodou myslím tenkou jehlou zjistit není li v nadvarleti zbytek po zánětu který se zapouzdroval a nechce se vstřebat?Jsem přesvědčený že tam něco zustalo a tlečí mě to tam a slyšet stále s tím se nedá nic dělat mě nepříjde pravdivé. Varle nemám zvětšené jen z jedné strany je tažíla nateklá a uvnitř tuhá prumě dle sona 8mm. Váš názor prosím? a podotázka váš názor na PSA 3.2 na 14 je nutná biopsie prostaty? Je mi 46 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, napadá mě jediná možnost- že se absces varlete vyhojil v jizvu. Co se týče hodnot PSA a poměru jeho volné a celkové frakce (3.2 / 14) jsou u Vás: PSA mírně zvýšeno, poměr f/t PSA pod 25%, proto bych u Vás doporučila biopsii prostaty. (Pokuď máte obavy z biopsie, neváhejte se poradit u jiného urologa).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x