Problemy po sexe

Zdravim, s partnerom mame problem zhruba rok, začalo sa to tym ze väčšinou pred a po menstruacii partnera po sexe pálil penis, ale vzdy to do jedneho dňa prešlo. Neskor som otehotnela a tak ho palil po kazdom sexe, najhoršie to bolo ked sa isiel umyt, pri prvom styku vody s pokožkou. Ku koncu tehotenstva sa mu urobil uz az maličký vriedok. Ked ze zijeme v Uk a zdravotnictvo tu je ake je odbili nas BEZ VYŠETRENIA mastou Canesten a vraj sa mame lepšie umývať (co je absurdne,ked ze ja mam problemy so zlatou zilou a po kazdej toalete som v sprche, co je niekolko krat denne). Canesten zabral a partner sa počas sestonedelia zahojil.Ale ked ze sme so sexom zacali znova hned po prvom nastal ten isty problem, ale s tym ze Canesten vobec nezabera a partnerovi sa pokozka po celom penise zacala lupat a vraj to dost páli. Zacali sme teda uzivat Fusicid acid 2% cream a zabralo. Verim ze probelm je niekde u mna, ale na naliehanie nas k lekarovi objednali az o tri mesiace! Ja sa citim uplne v poriadku, obcas mam zltejsi vytok, inak nic. Po porode som mala v okoli nohaviciek stafylokok infection, ale to sa mi zahojolio v priebehu par dni antibiotickou mastou. Preventivne si robim vyplach - Rosalgin. Viete nam nejako poradiť? Co mame robit kym nas tu niekto raci vysetrit? Alebo co by to mohlo byt? Nikdy pred tym so ziadnym partnerom som tentno problem nemala. Aj za najmensiu radu vopred dakukeme!

Odpověď odborníka:

Vzhledem tomu, že žijete v GB, je těžké Bám radit. Preventivní výplachy jsou většinou kontraproduktivní,spíše škodlivé - a občasný žlutavý fluor, výtok, rozhodně není "jinak nic." Ze všeho nejspíš si předáváte kvasinky, ale nelze to rozhodnout - bez mikroskopického vyšetření. Klotrimazol je účinný na kvasinky (lat.: Candida), kyselina fusidová na stafylokoky, ale ani jeden z lokálních preparátů se nedostane jednak do mužské močové trubice, kde mže být reservoir infekce, jednak do pochvy a do oblasti hrdla děložního a kanálku, který pochvu spojuje s děložní dutinou. Problém máte oba, jedná se o tzv. ping-pongový efekt, tzn. i když se zahojí jeden z partnerů, tak ho druhý infikuje znova - reinfekce. Léčit se musíte oba, po mikroskopickém vyšetření a případném stanovení citlivosti na antibiolika. a t jak místně (lokálně), tak celkově. Je mi líto, žádnou jinak uspokojivou radu nemám, v oblasti volně prodejných léčivých přípravků je spousta účinných, spousta neúčinných přípravků, ale i tak: léčení naslepo nemá smysl. Pokud ovšem máte problém rok, lze konstatovat, že už tři měsíce vydržíte. Byli byste si ušetřili dobu s potížemi, kdybyste se objednali hned. Dr. Borovanský P.S. Případně vaginální preparát s laktobacilem (u nás Fermalac) a pěna s kyselinou mléčnou (Lactogyn), k pravidelnému vkládání Betadine (tzn. jodovaný polyvidon=jodpolyvidou, vyrábí ho pod touto značkou Bayer), vaginální čípky, a na penis Betadine, mast, cca týden-14 dní. Předpokladem je, že nemáte alergii na jod, ani jeden. Během menses nesouložte. Přesto, je risiko, že se nejedná jen o kvasinky (kandidy), můžete mt kapavku i chlamydie, oba a- a klidně po léta si je předávat ping-pongovým efektem, o němž jsem psal. P.P.S. Pokud praktikujete anální sex, je naděje na léčbu místními prostředky, o nichž píšu v postskriptu, celkem mizivá. drb

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: