Problémy s porozumění

Moc děkuji za milá slova, paní doktorko, cítím, že jste velmi vlídný a vstřícný člověk. Je mi 47 let a už před 22 lety jsem ztratila mamku, která by mi poskytla takováto vlídná slova a porozumění. Trochu mi to dává dcera, ale žije v Brně. Nebojím se toho tunelu kvůli hluku, ale kvůli stísněnému prostoru a že nemohu z toho místa odejít. To je pozůstatek klaustrofobie.

Odpověď odborníka:

Stydím se, že se odvažuji Vám ještě psát, vlastně nejde o žádné odborné rady.. Pocit jisté stísněnosti zažívá při vyšetření magnetickou resonancí hodně pacientů - přece jen jde o směs úzkosti ze samotného nálezu a z nezvyklého prostředí. Ale opravdu věřím, že si člověk dokáže pomoci "těšením se" na to, až všechno přestojí, je prima si pak třeba udělat nějakou drobnou radost... /to je vlastně taky mocné kouzlo, naučit se znovu být sám sobě bezpečným a neobávat se vlastních nepříjemných prožitků a následných úzkostí ../ Rozhodně si nemyslete, že jste se svým trápením sama, věřte, mnoho lidí, o kterých byste to nikdy neřekla, má své zkušenosti s vnitřní bolestí v různých podobách..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Bílý výtok z pochvy Chtěla jsem se zeptat, už delší dobu mám výtok, je bílý a...
  • Vykloubené rameno Nedávno se mi vykloubilo rameno a i když mi ho doktor dal...
  • Antibiotika výtok přetrvává Neměla jsem žádné problémy jako pálení, jen jsem...
  • Kožní výrůstky Na těle mám několik drobných kožních výrůstků. Jsou barvy kůže...
  • Ospen Mám téměř 4 letou dceru (za 3 měsíce), která od pondělí bere ATB Ospen 500...
  • Pharmatex Vím, že žádná antikoncepce není 100%, ale chtěla bych se zeptat začali...
 
Naposledy čtené: