Problémy s tříslem a patou

  • Dotaz od: Jaroslav_18
  • Publikováno: 20.2.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, jsou to asi 2 roky, co se u mě vyskytly problémy s levou kyčlí/tříslem. Stalo se to při fotbalovém zápasu, co jsem udělal téměř rozštěp. Šel jsem na ortopedii a tam mi doporučili nohu nezatěžovat, a tak jsem tak učinil. Bolest neustoupila, ba se se zvětšila. Tak mi doktor předepsal Ibubrofen proti bolesti, nakonec mi napsal Ibubrofen 400. Jak jsem nohu nezatěžoval, tak se mi celá zkrátila (asi třísla, hrozně mě tam píchá a směřuje to až ke koleni) a je docela problém si ráno zavázat boty (nedám ji do pravého uhlu v kycli), nedám levou nohu přes pravou. Byl sjem s tím i na CT, ale pořád mi jen prohlíží kyčel, ale já si myslím, že je to v třísle. Je prostě asi zkrácené a to hodně. Jinak by jim CT určitě něco ukázalo. Doma cvičím, ale mám z toho slzy v očích jak to bolí a výsledky nic moc. Teď se mi k tomu přidala bolest pravé paty (přesné místo kde je na obrázku). Byl jsem s tím u léčitele a ten mi řekl, že je to něco s achilovkou a nová ortopedka mi řekla, že je to vápenatění šlach na patě. Když si přejedi po vnitřní straně paty, tak cítím, jak mi tam přeskakuje nějaká šlacha. Jsem už z toho oravdu zmatený, každý říká něco jiného a rád bych to dal do pořádku, chci zase běhat a sportovat. Klidně bych šel s těmi zkrácenými šlachami na operaci jen když to pomůže. Doufám, že jste pochopil, co jsem se snažil říct.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jaroslave! Podle popisu souhlasím s Vámi, noha se opatrným režimem nejspíš zkrátila. Navíc funguje mechanismus dělby práce mezi jednotlivými svaly a klouby : když je nějaká součástka poškozená, bolí a ostatní se snaží ji šetřit. Pokud po zranění dobře nerehabilitujete, nový pohybový vzorec, který šetří bolavé místo, se vžije - není ale přirozený, harmonický a vede časem k dalším problémům. Nežli začntete přemýšlet o operaci, najděte si dobrého fyzioterapeuta, doporučuji absolventy 2.LF UK vychované doc.Kolářem. Fyzioterapeut s Vámi bude moci zkusit nohu rozcvičit. Připravte se na to, že to bude dlouhý proces. Roztahovat nohu až do slzí bolesti není dobrý nápad.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova nemoc: ohrožení pro dvojčata?
Články: Crohnova nemoc: ohrožení pro dvojčata?
Sice se nedá jednoznačně...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hektický životní styl ohrožuje štítnou žlázu
Články: Hektický životní styl ohrožuje štítnou žlázu
Napadlo vás někdy, že může...
Vlašské ořechy snižují hladinu cholesterolu
Články: Vlašské ořechy snižují hladinu cholesterolu
Při dietě se obecně ořechy...
Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Články: Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Ať už vaše operace dopadne...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x