Propíchnutý ušní bubínek a potápění

Dobrý den, Je možné se hloubkově potápět po propíchnutém ušním bubínku (při zánětu středního ucha) v mládí? Děkuji moc, Lenka

Odpověď odborníka:

V zásadě ano, na v dětství píchaných bubíncích nejsou většinou ani stopy po vpichu. Jen pokud došlo k špatnému hojení rány (např. s chronickým zánětem) a jeho oslabení, je větší riziko ruptury. Doporučuji ORL kontrolu.

MUDr. Miloš Sázel, CSc.
MUDr. Miloš Sázel, CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína
Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: