Propíchnutí ušních bubinků - dospělý

Dobrý den, před asi dvěma týdny jsem měl zánět horních cest dýchacích a bral jsem antibiotika. Zánět doprovázely teploty cca 38°C a lehký kašel. Poté jsem měl neustále zalehlé uši, šel jsem tedy na ORL. Zde jsem dostal sprej do nosu a prášky na alergii. Diagnóza : tekutina v Eustachově trubici. Po týdnu na další kontrole mi byly oba ušní bubínky propichnuty. Chtěl bych se zeptat, jak bude probíhat hojení uši a jak by mohla probíhat další léčba. Příští týden maturuji a rád bych měl uši v co nejlepším stavu. Děkuji Malý

Odpověď odborníka:

Vážený pane Davide, otázky, které zde kladete, Vám měly být zodpovězeny ORL lékařem při návštěvě v ordinaci a mrzí mě, že se tak nestalo. V textu nepíšete, jestli se Váš stav zlepšil, proč bylo přistoupeno u punkci uší atd. Nicméně samotné zalehnutí uší by se po punkci mělo upravit a pokud nemáte trvající symptomy infekce (hl. rýmu...), nemělo by dojít k návratu potíží. Bubínek se hojí velmi rychle, rána po punkci jej nijak významně nepoškodí. V případě potíží se obraťte na příslušného ošetřujícího lékaře. Přeji mnoho zdaru při maturitě!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergická rýma
Články: Alergická rýma
Hlavním vyvolavatelem...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Alergie na jahody a jiné ovoce
Články: Alergie na jahody a jiné ovoce
Ovoce z čeledi růžovitých...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: