Prosím o radu - těhotenství

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s žádostí o radu. Víte, opravdu mě to velmi trápí a nemůžu to dostat z hlavy. Budu Vám velmi vděčná za Vaše stanovisko. Udělala jsem velkou chybu. Opila jsem se a nějak se to zvrtlo a došlo k orálnímu sexu - jak popisuji níže, ale s kamarádem mého přítele. S přítelem jsem již 11 let, vztah máme vážný a pěkný. Velmi dané věci lituji a trápí mě svědomí. Možná mám proto takové, třeba i neopodstatněné obavy. V listopadu jsme se s přítelem rozhodli /po předešlém a důkladném plánování/ založit rodinu. Povedlo se na poprvé. Jsem těhotná. Nyní jsem v cca 7-8. tt a napadají mě věci, zda se v rámci toho "nechtěného" orálního sexu (nebylo opravdu nic více) nemohlo něco stát a děťátko by nebylo přítele. Místo užívání si prvních okamžiku těhotenství, na které jsem se roky těšila, pláču a přemýšlím nad toto otázkou. Menstruaci mívám pravidelně, neužívám HA. Můj menstruační cyklus má cca 31 dnů (někdy 29 či 31). Ve čtvrtý den své menstruace (ten den velmi slabá) jsem prováděla orální sex; po celou dobu jsem měla na sobě kalhotky. Trošku sperma jsem měla potom na rukou, šla jsem si je umýt mýdlem a po cca půl hodině jsem se šla vykoupat. Je možné, aby se při pozdějším VNĚJŠÍM umývání (na vagíně) dostalo nějaké sperma dovnitř do pochvy a způsobilo otěhotnění (pokud-li nějaké i po umytí zbylo na rukou)? Nebo aby se dostalo dovnitř a zůstalo zde do plodných dnů a potom způsobilo otěhotnění? Je to vůbec možné? V rámci menstruace? Někde jsem slyšela, že ovulace do 10 dnů od začátku cyklu není možná. Dne 21. 10. mi začala pravidelná menstruace. Dne 24.10.2015 se stal ten orální sex.... Průběh jsem popsala výše. Od 1.11. jsme se s přítelem začali snažit o miminko. Dne 04.11. a 5.11. jsem měla pozitivní ovulační test (velmi slabá čárka), 06.11. již ne. V rámci těchto plodných dnů jsem měla styk s přítelem, o miminko jsme se snažili.... Prosím Vás o Vaši poslední odpověď, zda je to možné, nebo jsou mé obavy naprosto zbytečné. Ráda bych si v klidu užívala těhotenství, a nepřemýšlela o testech DNA a podobných věcech.. Je mi jasné, že z orálního sexu nelze otěhotnět, ale v tomto období si to "nedokážu" racionálně vysvětlit - moje emoce a obavy (a různé představy) jsou silnější. Velmi děkuji za Váš čas, Dagmar

Odpověď odborníka:

Myslím že vaše obavy jsou naprosto zbytečné vzhledem k dataci událostí pusťte je z hlavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: