Protruze l5/s1 s kompresí kořene l5/s1

Prosím již měsíc mám kruté bolesti v místě vyhřezlé ploténky a pravé nohy vzadu-pokud sjem v klidu a teole dlouho,mohu pak sedět a ležet na boku bez bolestí,ale stát celou dobu nemohu vůbec-resp.během pár sekund se při stoji bolest zvyšuje do nesnesitelnosti-kapačky v nemocnici nepomohly,léky(Korylan,Dislofenac duo bez většího efektu.Po návštěvě nemocnice(či paní doktorky-kontrola,kan mi odvete manžel,ale musím pár kroků venku udělat vždy zhoršení-cirka 3dny poté je to nesnesitelné bez přestání.V noze jsou bolesti pálivé,řezavé-chci se zeptat zda souhlasit s obstřikem pod CT či kaudálním blokem nebo hned operovat.Je bez operace možnost ochrnutí?jak rychle by se ochrnulo,když jsem v krutých boelstech již dost dlouho.V nemocnici mi říkají že už mi jinak nemohou pomoci,ale operaci nenabídli.Mám péči dospělého syna s Down.syndromem nemohu jen sedět a ležet.Děkuji Ivana Lipšová 44 let 75kg,169cm.

Odpověď odborníka:

Obstřik pod CT je běžným výkonem a pacienti jej velmi dobře snášejí. Vždy problém ale nevyřeší. Zkusit by se ale měl.. Ochrnutí je málo pravděpodobné, ale následek tlaku na nerv by se mohl projevit v poruše některého nervu dolním končtiny. Jinak operace pokud je na místě je pro pacienta v podstatě velmi snadná a nebolestivá a výsledek bude velmi dobrý, většinou. Záleží na klinickém vyšetření, potížích, nálezu na CT nebo magn. resonanci. Důležitá je konsultace neurologa s neurochirugem. Vyřešte svou otázku brzy. Myslím, že můžete jen získat. Ale opravdu záleží na zmíněných okolnostech, které neznám.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Prolaktin jako ochránce i zabiják
Články: Prolaktin jako ochránce i zabiják
Prolaktin je hormon, který...
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
Artroskopie
Články: Artroskopie
Artroskopie je endoskopické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: