Průjem

Dobrý den, už mam delší dobu průjem, přibližne tak 3 měsíce (některý dny ne). Byl jsem na vyšetřeni stolice,krve a nikde mi nic nenašli doktor řekl že jsem uplně zdravej.Stolice je 1x, 2x denně s obsahem vody a zbytků potravy. Před pár měsíci jsem bral kreatin,prý by to mohl způsobit,jen nevím zda by ten průjem trval tak dlouho. Problémy s křečemi břicha nebo bolení nemam.Jáká by mohla být příčina tak dlouhodobého průjmu?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navštivte specializované pracoviště gastroeneterologie, musí se vyloučit podrobným vyšetřením nejen nádor (jak se už stalo) ,ale i zánětlivé procesy ve střevech - ulcerosni colitis nebo m.Crohn ( doporučuji stránky www.strevni-zanety.cz), ale také celiakie (porucha trávení lepku,dnes velmi rozšířená) , a v neposlední řadě i psychosomatické onemocnění dráždivý tračník. Vyšetření u specialisty neodkládejte. Následky užívání kreatinu by se již určitě normalizovaly, nelze vaše potíže na ně svádět. Jde také ještě o to, že neuvádíte, co vlastně považujete za průjem - pokud jen řidší strolici a to jen někdy, tak rozhodně o průjem nejde. Definici průjmu si prostudujte zde: http://www.ulekare.cz/clanek/prujem-1365?search=prujem&from=0. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: