Prvotrimestrální screening v těhotenství

Dobrý den, pane doktore, jsem těhotná přemýšlím, zda jít na prvotrimestrální screening. chtěla bych se hlavně zeptat, jak vypadají výsledky, jak moc jsou podrobné. Dítě s downovým syndromem bych si třeba rozhodně nechala. Vím, že z testu vyjde riziko postižení (např. 1:50), ale nevím, jestli je test schopný odhalit o jaké postižení přesně by šlo (jestli o ten downův nebo edwardsův nebo jiný syndrom)? moc Vám děkuji za odpověď, nikde jsem to nenašla. Ráda bych se zeptala ještě na vyšetření srdce ještě nenarozeného dítěte,které mi doporučili na gentice vzhledem k tomu, že máme v rodině marfanův syndrom. hrozí u marfanova syndromu, že by se vada srdce objevila už takhle časně? (co vím, hrozí tam prasknutí aorty, ale až zhruba ve 30 letech). Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Prenatální echokardiografie dokáže odhalit v současné době velkou většinu všech vrozených srdečních vad a až 80% významných vrozených srdečních vad, které vyžadují léčebný zákrok hned po narození nebo v brzké době po narození.Screening mohu zcela jednoznačně doporučit,budete vědět jaká je situace a podle toho se rozhodnout. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: