Prý vrozená srdeční vada

Jsem profi hráč ledního hokeje, mám 26 let,lékaři mi zjistili na srdečním echu nedomykavost srdeční chlopně.Vrchol.sport mi nezakázali,jen se mám vyvarovat přecházení chřipek a angín.Opravdu můžu s touto vadou i nadále sportovat a hrát hokej na maximum?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně, pokud je nedomykavost jen mírného stupně a není spojena s dalším poškozením srdce, tak by zátěž při sportu vadit neměla. Ale konkrétně je vždy lepší poradit se (=nechat se vyšetřit) u sportovního lékaře. Pokud Vám Váš ošetřující lékař, který zná Váš celkový stav, řekl, že můžete dále vrcholově sportovat, věřila bych mu. Jistě k tomuto závěru došel na základě celkového zhodnocení Vašeho stavu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: