Psychický problém?

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na můj problém,který vznikl před 2 lety a pořád se trápím. ZačaLO TO NEVOLNOSTÍ OD ŽALUDKU,ZVRACENÍM A VYSOKÝMI HOREČKAMI ,PÍ.dOKTORKA Mě nevyšetřila.postupně se přidalo bušení srdce,bolesti hlavy a krku,pocit nedodechnutí,,motání hlavy a pocit "něčeho"na hrudi a bublání,nevolnost od žaludku,potíže s vyprazdňováním,brnění končetin a hafo dalších.. Prodělaná vyšetření : CT hlavy (nic),EKG,ECHO,3xHolter (zachyceny neškodné arytmie ,lehký prolaps cípů mitrální chlopně)neurologie (poslána na rehabilitaci ,celkově zablokovaná páteř a špatné držení těla) EEg (nic) Nakonec i psychiatrička,která mi dala xanax při obtížích. Nejhorší je když večer usnu a probudím se se špatným dechem a bušením srdce,bojím se že zemřu nebo pujdu na operaci kvůli špatným chlopním .. :( myslela jsem i na AD ale bojím se že je budu brát celý život,budu na nich závislá a bez nich skončím v Bohnicích nebo že mi zničí játra :/ Děkuji předem moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Rozhodně nejste sama se svými problémy, věřte, že pdobně jako Vy stůně docela hodně lidí. Psychické poruchy- úzkost, deprese- se velmi často projevují více tělesnými obtížemi, než psychickými prožitky. Pravděpodobně jako lidé více nasloucháme svému tělesnu, které považujeme za "základnější"/ a ono to může být právě naopak/. Léčba protiúzkostnými antidepresívy je účinná, velmi vhodná- a prakticky velmi bezpečná. Mírnění obtíží jen "nouzově" podaným benzodiazepinem /Xanax/, který v zásadě neovlivní podstatu psychické poruchy, jen na krátký čas zmírní její projevy, je pro pacienta mnohem risikovější. Takže- plně důvěřujte svým lékařům a vydržte!!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: