Psychika či závažnější problém

Dobrý den, chtěla bych Vás velice poprosit o Váš názor na mé "zdravotní" problémy. Asi před 14-ti dny se mi objevila boulička pod pravým uchem. Jelikož jsem celkem hypochondr a moje psychika dokáže neuvěřitelné věci, tak jsem hned zpanikařila, jestli se nejedná o nádor. Od té doby začala bolest hlavy, poté bolest zad. Cca po týdnu bolest zad ustala a začaly mi brnět nohy. Již z dřívější doby mám velké obavy z Roztroušené sklerózy, takže jsem začala zase panikařit. Brnění nohou nastává spíše po chůzi či při ní. Zakoupila jsem si pilulky GS Vápník, hořčík a zinek, jelikož mi dříve byla diagnostikována latentní tetanie a panická porucha, takže jsem též docházela k psychologovi a velmi mi to pomohlo. Teď si bohužel nejsem jistá, zda se jedná o další psychické příznaky nebo by mohlo jít o něco vážného. Pořád na to myslím a mám velký strach. Velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Andreo, rozumím Vašim obavám, ale zkuste nejprve vitamíny - řady B,hlavně B6, magnesium, rescue Bachovy kapky, pravidelný spánek , vydatný a pohyb na čerstvém vzduchu. Pravidelný odpočinek a relaxace, eliminujte ze svého života stres.Pokud se do tří týdnů stav neupraví nebo dokonce zhorší, navštivte nejbližší psychiatrickou ambulanci, bylo by potřeba se léčit a dovyšetřit .

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: