Ptám se na přítele

dobrý den chci se zeptat přítele srazil vlak přímý naraz do leveho spanku rozmačkalo mu to kosti do mozku..bylo nam řečeno že velké šance na přežiti nejsou potom že bude mozek trvale poškozený a taky že jen bude ležet a nevnimat okoli..v lepšim připadě že je to dlouhodobá léčba že se bude učit vše znova...je to měsic co se to stalo přitel se probral vidi mluvi chodi pamatuje si vše co bylo do detailu přečte..je tohle vubec možný že by mu po takové nehodě vubec nic nebylo???mužou přijit ještě nějaké nasledky??za dva dny ho poušti domu co když se mu něco stane??co s nim mám dělat.neni možný že by byl po takové těžké nehodě v pořádku a ještě kousek kosti mu v hlavě chybi další operaci-vloženi něčeho neplánujou..to doroste nebo bude muset být opatrný celý život už??děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v první řadě je obrovské štěstí, že i přes popsané zranění je přítel v popsaném dobrém stavu. Kost už mu nedoroste, ale jizva z vaziva se vytvoří a pokud chirurg určil, že není třeba dávat kostní štěp, věřila bych mu. Co se týká možných následků, jistě bude přítel sledován na neurologii; po úrazech hlavy se může objevit epilepsie jako projev jizev v mozkové tkáni.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: