Pupeční kýla + zmenšení prsu

Dobrý den, moje mamka (48) má velkou pupeční kýlu už několik let a zároveň po operaci prsu má jedno prso o hodně menší než druhé. Chci se zeptat, zda je možné stihnout zmenšit prso a operovat kýlu při jedné operaci? Nebo je nutné jít na každou zvlášť? Děkuji mnohokrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená Dano, teoreticky to samozřejmě možné je. Jedná se o 2 poměrně velké zákrokry, k tomu prsa často řeši plastický chirurg, břišní kýlu chirurg všeobecný. Tedy bude záležet především na domluvě s chirurgickým pracovištěm a zdravotním stavu Vaší maminky - délka a volba anestezie. Na druhou stranu se nejedná o život ohrožující onemocnění, tedy proč nezoperovat jedno po druhém v klidu. Je zde i nezanedbatelný faktor bolesti dvou operačních ran a fyzických omezení. Hodně štěstí, s pozdravem MUDr Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: