Pupeční kýla a ležení na bříšku u batolat

Dobrý den, žiji v UK a mám 2 měsíčního syna, byli jsme u lékaře, kde mu diagnostikovali pupeční kýlu. Lékař nám řekl, že jsme přišli zbytečně, že je to normální a poslal nás pryč. Bohužel nám nic dalšího k tomuto problému neřekl, tak bych se chtěla zeptat, co můžeme dělat, aby se mu zmenšila a nebo zatáhla uplně a jestli ho můžeme pokládat na bříško? Mám totiž strach, aby mu nepraskla, protože mu v ní začalo praskat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pupeční kýla je u malých miminek velmi častý jev a většinou sama vymizí, až děti začnou sedět a chodit - posílí tak břišní stěnu a kýla sama vymizí. Pokud je drobná, není nutné s ní dělat vůbec nic a poloha na bříšku by neměla vadit. Pokud by se chlapečkovi na bříšku nelíbilo a nechtěl na něm ležet, nenuťte ho. Uskřinutí pupeční kýly je vzácné, děti pláčou bolestí, kýla se většinou zvětší a zarudne. Pokud by se u chlapečka objevil déletrvající nevysvětlitelný pláč, jistě navštivte hned lékaře. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: