Pyogenní streptokok v krku bez příznaků

Dobrý den, dcera měla opakovaně ve výtěru z krku masivní výskyt pyogenního streptokoka avšak bez jakýchkoli subjektivních příznaků, klinicky snad prosáklé mandle (jako nelékař nejsem schopna posoudit), jazyk však nepovleklý a z mého pohledu krk nebyl zarudlý. Na radu jiného lékaře jsem se rozhodla atb. nepodávat. Jelikož přeci jen mám obavy z možných komlikací, zajímá mě, za jak dlouho se mohou tyto komplikace vyskytnout a jaké přesně mohou být, abych věděla na jaké příznaky si dát pozor. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dorý den, tento streptokok způsobuje také infekce srdce, kloubů a ledvin, případně vleklé záněty dýchacích cest. Pokud by došlo k aktivaci infekce (tonsilitida) a nedostatečně by se zaléčila, mohly by být postiženy zejména ledivny a srdce, případně klouby. Projevy - únava, neprospívání, někdy bolesti v bedrech, horečky.. Proto se spíše přikláním k přeléčení antibiotiky, aby se minimalizovalo riziko přenosu infekce na uvedené orgány.

 
Líbí se vám odpověď?
+24 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rozržraná mandle | Od: ..... | 10.2.2009 14:40
Dobrý den chtěla bych se zeptat nedávno jsem byla na výtěru z mandle, za týden mi došly výsledky a p. dr mi řela že mám streptokoka, jsem pořád unavená nemocná už tento rok po 3 a furt neví jak stoho ven, předepsala mi tedy antibiotika ale už v dětsví jsem jednoho streptokoka měla ale v dutině nosní, teď pomalu hubnu je možné, že mám podváhu s toho. děkuji
reagovat
Sam doktor byl dost prekvapeny | Od: Jarka | 3.10.2008 20:54
Dobry den,neustale jsem mela zvetsene mandle, ale zadne jine potize. Je tomu tak pul roku co se citim neustale unavena, boli me cele telo.Myslela jsem,ze jsem jen lina, ale kdyz jsem zacala mit potize uz i s dychanim, navstivila jsem meho odborneho doktora. Poslal me na veskera vysetreni a bohuzel mi zjistil strepokoka v krku. Dnes mam atb a jestli pristi tyden nebude vse v poradku,tak mam jit na operaci mandli.Pry je to hnisavy strep. Pan doktor sam nevedel co mi ma predepsat,ze je pry ten strep. uz imunni vuci vsem ant, tak mam ospen a cekam na zazrak. Myslite si,ze operace mandli je jedine vychodisko? Moc dekuji za odpoved. Jarka
reagovat
re:Sam doktor byl dost prekvapeny | Od: Naďa | 27.2.2009 16:42
Dcera měla 2 roky problémy s únavou a pak se přidaly bolesti kloubů - to měla 13 let.6ádný problém s bolestmi v krku ani teploty. Pak se zjistil streptokok v krku. Po velkém rozhodování vytržení mandlí - do té doby nám prospívá. Někdy je to v takovém stadiu, že asi fakt nepomůžou ATB a než mít problémy se srdcem, ledvinami - obětovat mandle. Přejí hodně zdraví
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: