Opakovaná angína (pyogenní streptokok)

Dobrý den, zhruba před třemi týdny jsem dostal angínu (pyogenní streptokok, CRP 48.50) a byly mi předepsány antibiotika Penbene. Při jejich braní se vše zdálo v pořádku, ale už za 1-2 dny po dobrání jsem cítil, že se mi angína vrátila. Asi čtvrtý den po dobrání jsem z odběru krve měl hodnoty (CRP 56, ASLO 680 a LEU 13.7) Dostal jsem antibiotika Fromilid. Ty jsem před jedním dnem dobral a začínám se obávat, že se situace opět začíná opakovat. Na doporučení doktora jsem za týden objednaný na ORL. Chtěl bych se zeptat jaké můžu očekávat možnosti?Myslíte že bude nutné odstranit mandle?? Můžou být takovéto problémy příznakem nějakého vážnějšího onemocnění? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v dnešní době rezistence jsou prostá penicilinová ATB / Penbene, Ospen, V PNC/ slabá a mnoho pacientů se po nich vrátí s recidivou anginy.Já je v ordinaci vůbec nedávám a spíše volím potencovanou PNC řadu/ Augmentin, Amoksiklav atd./ nebo cefalosporiny/ Zinnat, Cefzil atd./ Fromilid je makrolidové antibiotikum, které také občas předepisuji a mám s ním dobré zkušenosti , ale to nezmanená, že na váš kmen stroptokoka zabere a neskončí to u třetí volby...

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: