Rakovina slinivky

Dobrý den chtěl bych se zeptat přibližně 2 měsíce cítím tlak pod levým žebrem ke kterému se před měsícem přidala bolest břicha a zad. Byl jsem 2xna Sonografii ,Gastroskopii i kolonoskopii (vše v pořádku). Z krevního vyšetření mám mírně zvýšené jaterní testy a větší hladinu kortizolu v krvi .Amylázy jsou v pořádku Také mám světlou stolici. Nemůže se jednat o rakovinu slinivky?

Odpověď odborníka:

Na tuto diagnosu po provedených vyšetřeních nepomýšlíme. Bylo by vhodné provedení vyšetření na gastroenterologii, u hepatologa, zhodnocení a došetření funkce jater a vývodných žlučových cest. Zhodnocení volného odtoku žluči do dvanáctníku. Možnost vyšetření je zde široká. Podle výsledku případná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: