Rakovina žaludku

Chtěla jsem se zeptat můj otec před 4 měsíci podstoupil úplné odstranění žaludku z důvodu zhoubného nádoru.Výsledky histologie prokázali nepřítomnost metastáz.Nyní ale zjistili,že má nádor jater,který nelze technicky odstranit.Prognóza lékařů není příznivá.Proto jsem se chtěla zeptat zda je možný tak rychle další nárůst nádoru za tak krátkou dobu.A jak rychle tohle onemocnění pokračuje.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je otázkou, zda jse o samostatný nádor jater nebo o metastatické rozšíření původního nádoru žaludku do jaterní tkáně a to by rozhodla jen biopsie /odběr vzorku z nádorového ložiska/. Při rakovině je určitým způsobem poškozena imunita, proto růst nádorů je nevypočitatelný, nelze se vyjádřit ani k dalšímu pokračování procesu, pokud nevíme, z jakých buněk je složen. Nejspíše ale jde o metastazu v játerech, která se vyvine postupně a zpočátku nemusí být ani viditelná zobazovacími metodami. Proberte vše s ošetřujícím lékařem /ptejte se na možnost upřesnění diagnosy ev.biopsíí ložiska a další terapie třeba chemoterapií/, celkové informace o nemoci můžete získat také z článků: http://www.ulekare.cz/clanek/zhoubny-nador-zaludku-2673?search=rakovina+%C5%BEaludku&from=0 http://www.ulekare.cz/clanek/rakovina-zaludku-1373?search=rakovina+%C5%BEaludku&from=0 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: