Reakce

Dobrý den, reaguji na Vaši odpověď. Mohl by nějak souviset výtok s pocitem nedokonalého vymočení a častého nutkání na močení. Respektive, dojdu si na záchod na malou a mám pocit,že mám močový měchýř stále trochu plný. Výtok je nažloutlý až nazelenalý a malinko zapáchá ale nijak moc. Jak mám dále pokračovat? Užívám HA Yosefinne. Děkuji. Odpověď odborníka: Gynekologické a urologické potíže spolu úzce souvisí - k příčině dlouhotrvajícího výtoku a případné nutnosti to nějak cíleně řešit by se měl vyjádřit gynekolog, ovšem ostatní přidružené potíže s močením mohou znamenat aktuálně probíhající infekci močového měchýře a ta by měla být léčena. Takže nejlépe zajděte za svým praktickým lékařem a domluvte se na dalším postupu s ním a k vyšetření s sebou rovnou vezměte vzorek ze středního proudu ranní moči. Přeji brzké zlepšení stavu. Již sem tyto potíže řešila nedávno, praktická lékařka, mě poslala na sono břicha, vzala mi krev, gynekolog mi vzal moč přímo v ordinaci a vše bylo negativní či v normálu. Ted se k tomu však přidal ještě výtok, který sice mám několik let, ale příde miže je ho teď více. Jinak mám výtok skoro pořád. Je tedy vhodné nejdříve zajít na gynekologii a vyloučit tak nějaký zánět a poté zajít k praktické lékařce? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Mohlo by se jednat současně jak o infekci v pochvě tak i infekt močových cest, antikoncepce by s tím souvislost mít neměla.Bylo by tedy vhodné ještě připojit moč chemicky a sediment případně kultivaci moče. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: