Rentgenové záření

Dobrý den. Manželka byla se synem na vyšetření po úrazu hlavy na rentgenu a v tu danou chvíli si neuvědomila že je v desátém týdnu těhotenství. Zajímalo by mně zda dávka kterou syn krátkodobě obdržel může mít negativní dopad na plod matky. Manželka nebyla nijak chráněna zástěrou a jenom syna při rengenu hlavičky přidržovala. Děkuji Daniel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Danieli! Dávka radiace je u současných rentgenů velmi malá, násobně menší než bývala ještě třeba v 90. letech. Radiace je navíc zaměřena na zkoumaný objekt. Pravdpěodobnost poškození plodu je minimální, ale raději tuto skutečnsot oznamte na další těhotenské kontrole.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: