Rentgen zubu v těhotenství

Dobrý den..Zjistila jsem,že sem v ranném stadiu těhotenství a zrovna nyní absolvuji léčení jednoho zubu, čištění kanálků a léčení zánětu.....za týden sem objednaná k p.zubařce, má mi dělat rentgen tohoto zubu, jestli je již v pořádku.....Může to ohrozit miminko?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, oznámíte-li stomatoložce, že jste těhotná, může se rozhodnout, že rtg nebude nutné a pokud ano, dostanete krytí na bříško i štínou žlázu. Krytí znamená zástěra s vrstvou olova, které záření odcloní a riziko žádné není. Oznamte ale lékařce těhotenství, je možné,že rtg nebude nutný. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: