Rilmenidin teva 1 mg tablety

Mám noční běsy, bolesti u kořene nosu, občas třas rukou a naprosto suchou ústní dutinu. Užívala jsem 2x denně 1 tabletu Rilmenidinu Teva 1 mg, nyní už pouze 1x. Mohu tento lék přestat užívat? Vůbec nevím, co se tím léčí. Lékař nekomunikuje. Pro pořádek uvádím všechny další léky, které užívám: Tolura 80 mg, Egilok 50 mg, Indap, Cinarizin Lek 75 mg, Glucophage XR a EstraHexal 25. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Rilmenidin je lék snižující krevní tlak, předepisuje se při arteriální hypertenzi (vysokém krevním tlaku). Pokud tento lék přestanete sama od sebe, bez kontrol krevního tlaku, užívat, může dojít k opětovnému zvýšení krevního tlaku a "návratu hypertenze". Vysoký krevní tlak může způsobit poškození cév a vést především k mozkové mrtvici poškození srdce a ledvin, a také k poškození zraku (poškození sítnice), je proto velmi vhodné, abyste svého obvodního lékaře kontaktovala (osobně ho vyhledala, aby Vám mohl zkontrolovat krevní tlak atd. a upravit léčbu) a probrala s ním jak léčbu Vašeho krevního tlaku, tak léčbu ostatních zdravotních problémů. Nepíšete, který lékař nekomunikuje, ale skutečně tento problém (kontroly a léčbu arteriální hypertenze s ohledem na léčbu ostatních problémů, tj. posoudí jak léčbu antihypertenzivy, tak léčbu ostatními léky) by měl řešit v první řadě obvodní lékař, který také dokáže posoudit léčbu ostatních onemocnění v celkovém kontextu nebo si vyžádat vyjádření specialisty (třeba neurologa nebo internisty, když by to bylo potřeba).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
RilmenidinZeva 1mg tablety | Od: Václav Vácha | 3.11.2016 12:47
Dobrý den, při užívání výše uvedeného léku 1-0-0 je možné během dne si dát alkohol/ plzeňské pivo, vodka, slivovice, né pravidelně/.Děkuji za odpověď.
reagovat
re:RilmenidinZeva 1mg tablety | Od: uLékaře.cz | 4.11.2016 11:16
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopíroval a vložil přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: