Riziko létání letadlem v 6. týdnu těhotenství po ivf

Chci se zeptat, zda mohu letět letadlem, když jsem v 6. týdnu těhotenství a po umělém oplodnění. Děkuji za odpověď, s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Aleno, létání letadlem nepředstavuje pro těhotnou ženu nebezpečí, létání je bezpečné až do 36. týdne gravidity. Těhotné během dlouhých letů mají zvýšené riziko vzniku hluboké žilní trombózy, je tedy nutné dodržovat pitný režim a každých 30 minut se krátce protáhnout, ve Vašem případě by bylo na zvážení i ředění krve injekčním podáním nízkomolekulárního heparinu. Doporučila bych Vám konzultovat riziko přímo s lékařem, u kterého jste podstoupila umělé oplození, který nejlépe zná Váš zdravotní stav včetně rizika žilní trombozy, které je obvyklou součástí vyšetření před IVF. Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: