Rs flebogamma

Paní doktorko, mam velky otaznik a problem... pred 2 lety diagnoza RS - prvne poklid, ale po par mesici ataka a uz se to jen horsilo, obcas zlepsilo.. Na solumedrol nejspis alergie, nedelal mi vubec dobre, ba naopak zhorsoval a hrozne stavy u nej...nicmene co me nyni tizi je, ze mi nejde chodit, nejsem schopna udelat ani krok... dolni koncetiny spasticke a stocene dovnitr...podstoupila jsem plazmaferezy, ovsem efekt nulovy... pote jsem dostala i.v. flebogamma ,jenomze vecer probehla kratka zimnice... pote se me na infuznim ptala sestra, rekla jsem, ze zimnice kratka a ona mi ihned stopla podani dalsi, ze to proste nejde, protoze to je alergicka reakce...jsem zdravotnik a nezadouci ucinky jsou u vseho, v pribalovem letaky napsane i tato zimnice, ale rozhodne ne alergicka reakce... Nebo je tomu tak, a pri zimnici se opravdu latka stopne?? Uz nevim co udelat vice, abych zacala chodit...cviceni a veskera prace je bez efektu... tri koncetiny postizene, a nezvladam mechanicky vozik...Muzete mi pomoci nejak? Uz asi ani neni zadna moznost lecby, ze??? Dekuji za pomoc Prijemny vecer

Odpověď odborníka:

Zda jste měla alergickou reakci na flebogammu, nelze na základě vašeho popisu samozřejmě rozhodnout. Předpokládám, že jste v péči MS centra, kde by Vám mohli dle typu průběhu SM nabídnout i jsou terapii. Solu medrol, plazmaferesa a flebogamma nejsou jediné možnosti léčby, ale záleží na průběhu nemoci.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Závislosti a návykové poruchy
Články: Závislosti a návykové poruchy
Jaké jsou nejčastější druhy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: