Růstové hormony

Dobrý den, mam problém a jsem ostýchavý se zeptat mého lékaře. Je mi 16let a měřím 173cm. Vím, že je to v normě, ale moje generace v tomto věku má minimálně těch 176, ale spíš 180+. Když vím, že dokud rostu, můžu díky hormonům ještě vyrůst, ptám se. Do budoucna je výška dobrá, jako respekt. Nemůžu být učitelem, když všichni studenti budou vyšší než já! Nepotřebuji slyšet, že hormony nepotřebuji, to vím. Ale jestli je možnost je dostat přes doktora. - Ne, opravdu nerostu. už třetí rok měřím stejně a třeba 5-10cm nikdy takhle nevytáhnu. Poraďte, prosím.. PS: Nevěděl jsem, kam toto zařadit..

Odpověď odborníka:

Dotaz jste zařadil správně. Bohužel, léčba růstovým hormonem má svá velmi přísná pravidla a je indikovatelná jen u velmi úzké skupiny nemocí doprovázených poruchou růstu. Obávám se, že u Vás léčba růstovým hormonem nebude možná.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: