Rýma po operaci osmiček

Dobrý den, zhruba před 4-5 týdny jsem byla na vyndání všech 4 osmiček najednou s kontaktem s nosní dutinou na obou stranách. 3 týdny jsem nesmrkala, brala jsem zhruba 14 dní antibiotika Duomox. Po týdnu a půl, kdy jsem začala smrkat, mi začaly bolesti hlavy, poté se spustila rýma, před 2 dny mě začalo škrabat v krku, rýma je teď zelená, nemůžu kvůli ní spát, jsem neustále zahleněná. Četla jsem, že zelená rýma je příznakem několika možností, které se léčí antibiotiky. Je možné to řešit i jinak? Mám bronchiální astma a jsem poměrně často nemocná (v posledním půl roce zlatý stafylokok, hemofil, angina, chřipka), tudíž bych ráda našla jakýkoliv způsob, jak se antibiotikům vyhnout a brát je jako krajní případ. Cucám strepsils na krk, trochu pomáhají, na rýmu ale nic. Děkuji moc za rady.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, další léčebný postup je nutno stanovit na základě lékařského vyšetření (např. vyloučení zánětu nosních dutin, zhoršení astmatu apod.), které tímto doporučuji.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: