Rýma po 4 týdnech od rizikového chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nutné, aby rýma souvisela se chřipkou? Já měla totiž uprostřed 4 týdne po nechráněném styku rýmu a bojím se, že je to příznak primoinfekce.. děkuji :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčina rýmy může být různorodá, nejčastější příčinou bývá virová etiologie. Z dotazu ne zcela přesně chápu zdali myslíte nějakou konkrétní promoinfekci v souvislosti s pohlavním stykem - HIV? Jakýkoliv nechráněný pohlavní styk s partnerem, kdy neznáte jeho zdrav. stav může být rizikový. Ale do 4 dnů by se infekce např. virem HIV neprojevila.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: