S 5240 fractura diaf radií et styoideí ulnae i.dx disloc galeazzi

Vážený pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor, zdali po operaci vřetenní kosti na pravé ruce, kde byla použita dlaha a 3+3 kombin LCP-DCP šrouby,je možné po 3 letech dlahu a šrouby operativně vyndat, bez rizik, syn (25 let), který si úraz způsobil se rozhodl až po studiích . Děkuji Vám za odpověď Šárka - matka

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Dlahu je možno odstranit vždy , ale konkrétně vyjímání dlahy s LCP šrouby je někdy velmi obtížné a stává se, že šrouby odstranit nelze, to se zjistí obvykle až při operaci. Závěr není-li tonezbytně nutné tak vynětí LCP dlahy po 3 letech neprovádět

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: