S 5240 fractura diaf radií et styoideí ulnae i.dx disloc galeazzi

Vážený pane doktore, syn (22let) si úrazem způsobil výše uvedené zlomeniny pravé ruky dne 17.5.2013. Následný den 18.5.2013 byl operován, vřetenní kost má zpevněnou ORIF LCP Synthes 7 děr dlahou a 3+3 kombin LCP-DCP šrouby.Léčení a rehabilitace probíhaly standardně,omezení v hybnosti nemá. Letos na podzim 2014 by si chtěl nechat dlahu se šrouby odstranit. Ošetřující lékař mu sdělil, že si dlahu se šrouby může v kosti nechat napořád a nebo si ji může nechat odstranit až dostuduje, což je v jeho případě za 2 roky. Zdá se mi to za dlouho.Tímto jsem Vás chtěla požádat o Váš názor i případné komplikace při operaci, které by mohly vzniknout při odstraňování dlahy a šroubů. Operace musí být provedená v celkové anestesii? Děkuji Vám za odpověď Šárka - matka.

Odpověď odborníka:

Operace se provede v celkové anestezii, je rychlá, škodu žádnou na šlachách a nervech nepřivodí, Naopak odstranění je velmi příznivé pro fyziologický stav kostí předloktí. Odstranění je vhodné mezi 1 až 2 ma lety po původní operaci dle rtg nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: