Scinti skeletu a bolest sedací kosti

Dobrý den. bolí mě kost sedací již asi 2 měsíce z toho poslední 3 týdny intezivně vyskytuje se u mě v odpoledních hodinách i teplota do 37,2 otok nemám sono neg krevní testy jen lehce zvýšené leukocity10.06.Věk 17 let moč neg. RTG sklerotické ložisko 3 mm s osteopenickým lemem scintigrafie kostí neg. Rád bych se zeptal oč by mohlo jít lékaři mi vlastně nic neřekli.Mohla by to snad být i rakovina kostí přestože byla scintigrafie negativní? měl bych jít na nějaké specifické vyšetření? za měsíc mám jít na magnetickou resonanci ale zdá se mi to dost dlouho na to abych jen seděl doma a čekal.Ještě dodám že na bolest nezabírají paralen,ibalgin,acylpyrin.A bolest je to i noční. přikládám i rtg Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Rtg se nezobarazil. Po Internetu a bez vyšetření je velmi obtížné se vyjádřit. Může se jednat o starý nález na příklad stav po proběhlé i nevelké osteomyelitidě, zánětu kosti, kostní reakci na přetížení, drobný úraz, kde se jednalo o podokosticový krevní výron, který určitým nepravidelným způsobem ossifikovak, mineralizoval. Podobně se jeví někdy i atypické kostní cysty. Ortoped stanovil při vyšetření pracovní diagnozu, vyšetření doplňuje. Pokud by potíže neustupovaly je možno provést okamžitě i CT vyšetření ještě před magnetickou rezonancí, širší vyšetření krevních testů. Existují i další postupy k ozřejmení ložiska a jeho řešení.. Buďte v kontaktu se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: