Scintigrafické vyšetření - doprovod v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala. Můj otec absolvoval vyšetření na oddělení nukleární medicíny (scintigrafie skeletu). Nevěděla jsem o jaké vyšetření půjde a do nemocnice jsem ho doprovodila. Trávila jsem s ním čas tam i během čekání a též po vyšetření (někdy i v těsné blízkosti). Vůbec mne nenapadlo, že mě může ovlivňovat záření. Nyní mám podezření na těhotenství (v době vyšetření by to bylo teprve cca týden od oplození). Mám teď obavy z nějakých následků. Mohla byste mi prosím říct, jak velká je pravděpodobnost, či jak velký vliv by mělo záření na miminko? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Risiko záření je jen ve vyšetřovně pro prováděné scintigrafií,ostatní prostory jsou odstíněny,takže nemějte obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: