Septoplastika nosu

Jsem objednaná na septoplastiku nosu ( mám křivou nosní přepážku+trpím alergickou rýmou, z toho důvodu mám jednu nosní dírku neprůchozí). Chtěla bych se zeptat, jak moc je tato operace riziková, zda může dojít k nějakým deformacím nosu, hrbolům nebo bortění přepážky. Jestli riziko této operace za to stojí. (Jsem objednaná na ORL v Jindřichově Hradci-MUDr.Markalous) Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Jitko, při rozhodování o jakémkoli způsobu léčby je důležité, aby očekávaný přínos výrazně převyšoval případná rizika a komplikace. K nechtěnému vývoji může dojít i po relativně běžných výkonech, jako např. extrakci zubu. Pokud Vámi zvolené pracoviště provádí septoplastiku jako rutinní výkon, je pravděpodobné, že i ve Vašem případě proběhne zákrok standardním způsobem. Přesný průběh hojení Vám nemůže nikdo zaručit. Doporučuji Vám informovat se u Vašeho operatéra na zkušenosti konkrétního pracoviště a podle získaných údajů se svobodně rozhodnout. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x