Sex bez ochrany - je možné že jsem těhotná?

Dobrý den. Včera a dnes jsem měla se svým přítelem nechráněný pohlavní styk. On se ale neudělal. Jaká je pravděpodobnost že bych mohla otěhotnět? Mám se bát toho že bych mohla být těhotná, nebo je možnost malá? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud nechcete být těhotná, bude nejlepší, když nebudete souložit nebo když budete mít účinnou antikoncepci. Přerušovaná soulož mezi metody účinné antikoncepce ale přerušovaná soulož nepatří, jednak pro nespolehlivost ovládání ejakulace u partnera, jednak pro možnost přítomnosti kapek lásky, preejakulátu, v němž mohou být spermie. Zvláště, když píšete, že jste souložili dva dny po sobě. Pokud chcete být těhotná, pokračujte v tomto postupu. Sex bez ochrany skutečně znamená, že můžete být těhotná. Ve Vaší situaci bych zakoupil gravitest a navštívil ženského lékaře, na gravitestu si pečlivě přečtěte, kdy je pozitivní, tedy kolik dní po nechráněném styku se objeví spolehlivý výsledek. Dr.Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: