Skolióza

Dobrý den, je mi 14 let a aktivně se jsem se věnoval posilování a fitness.V 10-ti letech mi zjistili skoliózu a to mě donutilo s pěčí o svě tělo.Když mi asi před tričtvrtě rokem řekli že se mi to zhoršilo (postupně z 10-18-26-32 stupňů) navrhli mi noční korzet,od prvního okamžiku kdy jsem ho obdržel v něm spím celou noc a když delší dobu sedím tak si ho také obleču,přerušil jsem tvrdé tréninky a začal spíše pouze protahovat záda a ostatní části těla...tedy když jsem se dozvěděl že mám 32 stupnů nahoře,rozčílilo mě to,dával jsem do toho vše a nic,denní korzet odmítám-byla by to moje společenská smrt.Ale k věci,chci se zeptat jestli by nebylo na škodu vratít se zpět k fyzicky náročnějšímu posilování, nemohlo by mi to pomoci?Správné držení těla ovládám dobře.

Odpověď odborníka:

Větší zatěžování páteře může skoliosu jenom zhoršit, takže ho rozhodně nedoporučuji! Pokud chcete, aby se váš stav zlepšil, dodržujte všechna nařízení lékaře, ev. se s ním poraďte o možnostech operativní léčby. Cvičte jen to, co vám doporučí na rehabilitaci.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x