Skolioza a posilování

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat mám skoliozu páteře je mi 15 let a řikala že to mám vychýlené nějak 33 stupnů nebo tak nějak nejsem si přesně jistý byl jsem na ortopedii a ty mě poslali do Prahy na konzultaci ještě jsem tam nebyl teprve tam pojedu a mám strach z korzetu protože já osobně bych to nedokázal prostě nosit ale otázka byla taková jestli smím posilovat ruce břicho a prsní svaly jestli to nebude mít nějaký vliv na skolizu mohu přiložit i snímek z rentgenu nemám současný rentgen je to 3 měsíce staré dostal jsem poté nějaké cviky které cvičím a je možné že by jsem se mohl vyhnout díky cvičení které mi dala fyzioterapeutka myslíte že je možné že by jsem se mohl vyhnout korzetu díky cvikům ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte se léčby korzetem bát. Spíše bych vyčkal, jak Vám poradí odborník na léčení skoliózy. Cvičení není chyba, musí jej ale vést někdo speciálně vyškolený. Nevhodné cviky Vám mohou i uškodit. Než pojedete do Prahy, můžete zkusit kontaktovat fyzioterapeuty ve Vašem okolí a poradit se o dalším cvičení. Přiložený snímek ukazuje skoliozu, to je pravda, ale je potřeba také posoudit jak se vyvíjí v čase během Vašeho růstu, jaké to způsobuje potíže, a tak podobně. Opravdu bude vhodnější upřesnit léčení až podle názoru odborníka na skoliózu.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: