Slabé hlasivky

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně slabých hlasivek.Před cca rokem mi začal slábnout hlas ve smyslu,že není dotatečně silný(když chci např.zakřičet,tak musím vynaložit velkou sílu v oblasti břicha,abych byl dotatečně slyšet ,ale opakovat toto už nejde.Jednoduše řečeno můj hlas nemá dostatečný drive.Nemám nijak hlasově namáhavou práci,(cca 20 hovorů denně)Nejsem v prašném ,chladném,ani přehnaně suchém,či teplém prostředíZkoušel jsem vypozorovat např. vliv stravy,pití teplého,nebo studeného nápoje,pití kávy,čaje,ale nic z toho nemělo vliv na stav hlasivek.Jen podotýkám,že jsem nekuřák a abstinent. Byl jsem na vyšetření u specialisty,ale hlasivky mám co se týká vzhledu naprosto normální a nejevý žádnou zvláštnost.Vypozoroval jsem jen,že jsou od dané doby jakoby více zahleněné a já musím odkašlávat,abych mohl mluvit.Mohl by být problém ve stresu?,jelikož má práce je velmi náročná,co se stresu týká.Pracuji jako manager. Je to velmi nepříjemné a už opravdu nevím,co by to mohlo způsobovat.Budu vděčný za každou radu. S pozdravem j.v.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, j.v. Velmi Vám doporučuji svěřit se do péče lékaře zabývajícího se celostní (holistickou) medicínou, příp. lékaře psychosomatického. Vliv stresu je velmi pravděpodobný. Na dálku neporadím více, hlas je třeba slyšet, nelze vyloučit ani některé choroby.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Články: Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Možná proto, že sezam...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: