Slinivka

Dobrý den, v dubnu loňského roku měla manželka celkem dramatický zánět slinivky způsobený žlučník.vými kameny. Léčili ji dva týdny na chirurgii a následně byl operován-odstraněn žlučník. Občas se jí stává, že po odpolední kávě-nepije silnou ale slabší preso s mlékem- má křeče, podobné stavu jako při zánětu slinivky, ale podstatně slabší. Jednou už uvažovala o pohotovosti, jak se mi potom přiznala, ale přešlo to samo. Dostat manželku k lékaři je nadlidský výkon. Můžete mi na to říct Váš názor? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pití černé kávy v míře jakou uvádíte asi nezpůsobí znovu zánět slinivky břišní, podráždění žluč. cest však může. Pokud byl vyvolán žlučníkovými kameny, tedy problém po odstraněná žlučníku byl vyřešen. Nicméně nyní chybí rezervoár žlučových šťáv, tedy jisté zažívací potíže zejména po tučných jídlech můžou být. Následně spojeno s mastnou a průjmovitou stolicí po příjmu takového jídla.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: